Over de IJskonijncup

De IJskonijncup


Schaatsen is in Nederland wintersport nummer één. Als je in Nederland opgroeit is schaatsen misschien wel net zo vanzelfsprekend als fietsen. Vroeg of laat sta je op het ijs, en leer je de eerste schaatsbewegingen om op de gladde ijzers vooruit te komen. Op televisie zie je veel schaatswedstrijden en tijdens de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 heeft Nederland een ongelooflijk aantal schaatsmedailles gewonnen. Schaatsen hoort bij Nederland. Geen wonder dus dat veel kinderen ook aan wedstrijdschaatsen willen gaan doen.

Wedstrijdschaatsen kan heel goed op de kunstijsbaan van Haarlem. Sinds 2008 organiseert de Haarlemse (KNSB) Baancommissie via de IJskonijncup een competitie voor schaatsende pupillen in de leeftijd van 7 - 12 jaar, en voor junioren in de leeftijd van 13 - 14 jaar is er de IJsbeercompetitie. Aan deze competities kunnen alle kinderen in de aangegeven leeftijdsgroepen meedoen die een wedstrijdlicentie hebben via één van de schaatsverenigingen die de Haarlemse ijsbaan als thuisbasis hebben. Het hele schaatsseizoen worden wedstrijden georganiseerd: 100 en 300 meter sprints, reguliere afstanden als 500 en 1000 meter, ploegenachtervolgingen en 'fun' wedstrijden zoals bijvoorbeeld het kind-ouder toernooi. Als je bij een schaatsvereniging bent aangesloten zal de trainer je verder op weg helpen om mee te doen aan de IJskonijncup.

Wij zien jullie op het ijs!

- Team IJskonijn

De mensen achter de cup

Huib Nikkels

Chefkonijn
Huib is al jaren actief als wedstrijdleider, en SARA/ET operator. Sinds enige jaren doet hij de jurycoordinatie en is hij baancommissie afgevaardigde namens team-ijskonijn.

Tjitske & Joeri

Coordinator
Maureen heeft de dagelijkse leiding over de kennemercup en is als allround jurylid bijna ieder weekend te vinden op de baan. In het dagelijkse leven is zij verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg en veiligheid van het mensgebonden onderzoek aan de universiteit Leiden.

Melinda

Jury konijn
Melinda houdt zich in het dagelijks leven bezig met salaris administratie. Voor team IJskonijn organiseert zij sinds enkele jaren onze jury coordinatie, en zien we haar vaak langs de baan als hulpstarter.

Tjitske Kikstra

Tjitske is in het dagelijks leven passagiers assistent op Schiphol. Ze jureert al sinds ze 12 is en is met haar zondag baantje bij Maarten bijna altijd wel op de ijsbaan te vinden. Daarnaast schaatst ze zelf ook nog mee bij de Kennemercup.

Joeri Ubink

Joeri is in het dagelijks leven bezig met zijn master in robotica bij de hogeschool Saxion. Hij is sinds kort lid van team ijskonijn en vaak tijdens de wedstrijden boven in de jury toren achter de computer te vinden.

Sjoerd Adema

Webkonijn
Sjoerd runt in het dagelijks leven een bedrijf in maatwerk software en is vanaf dag 1 betrokken bij de site en klassementen van de cup. De laatste jaren zien we hem wat minder op de baan maar blijft hij zorgen voor onze technische zaken.

En de mensen die we absoluut niet mogen vergeten te noemen:

Zonder onze juryleden was er geen IJskonijncup geweest!