Over de IJskonijncup

De IJskonijncup

Schaatsen is in Nederland wintersport nummer één. Als je in Nederland opgroeit is schaatsen misschien wel net zo vanzelfsprekend als fietsen. Vroeg of laat sta je op het ijs, en leer je de eerste schaatsbewegingen om op de gladde ijzers vooruit te komen. Op televisie zie je veel schaatswedstrijden en tijdens de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 heeft Nederland een ongelooflijk aantal schaatsmedailles gewonnen. Schaatsen hoort bij Nederland. Geen wonder dus dat veel kinderen ook aan wedstrijdschaatsen willen gaan doen.

Wedstrijdschaatsen kan heel goed op de kunstijsbaan van Haarlem. Sinds 2008 organiseert de Haarlemse (KNSB) Baancommissie via de IJskonijncup een competitie voor schaatsende pupillen in de leeftijd van 7 - 12 jaar, en voor junioren in de leeftijd van 13 - 14 jaar is er de IJsbeercompetitie. Aan deze competities kunnen alle kinderen in de aangegeven leeftijdsgroepen meedoen die een wedstrijdlicentie hebben via één van de schaatsverenigingen die de Haarlemse ijsbaan als thuisbasis hebben. Het hele schaatsseizoen worden wedstrijden georganiseerd: 100 en 300 meter sprints, reguliere afstanden als 500 en 1000 meter, ploegenachtervolgingen en 'fun' wedstrijden zoals bijvoorbeeld het kind-ouder toernooi. Als je bij een schaatsvereniging bent aangesloten zal de trainer je verder op weg helpen om mee te doen aan de IJskonijncup.

Wij zien jullie op het ijs!

- Team IJskonijn

De mensen achter de cup

Huib Nikkels

Chefkonijn
Huib is al jaren actief als wedstrijdleider, en SARA/ET operator. Sinds enige jaren doet hij de jurycoordinatie en is hij baancommissie afgevaardigde namens team-ijskonijn.

Sjoerd Adema

Webkonijn
Sjoerd runt in het dagelijks leven een bedrijf in maatwerk software en is vanaf dag 1 betrokken bij de site en klassementen van de cup. De laatste jaren heeft hij met Joost de dagelijkse leiding van de IJskonijncup.

Margo Veltman

Speakerkonijn
In het dagelijks leven is Margo roostermaker, ook voor ons worstelt ze zich door vele lijsten met tijden, voor de verwerking van de funwedstrijden. Daarnaast horen jullie haar vaak als speaker.

Erik Luiten

Regelkonijn
Erik is onze veelzijdig inzetbare wedstrijdleider. Hij bereidt de vrijdagmiddagwedstrijden voor, en is tijdens funwedstrijden onze exceltovenaar.

Madelon Reijne

Startkonijn
Madelon is al jaren een trouw jurylid van de IJskonijn-cup en sinds 2016 ook een vast teamlid van de cup. In het dagelijks leven is Madelon studente toegepaste wiskunde.

Bente Elgersma

Jurykonijn
Bente is in het dagelijks leven studente geneeskunde. Sinds 2016 doet ze samen met Huib en Madelon de jurycoordinatie.

Arjen Goudriaan

Flitskonijn
Arjen is al jaren vrijwilliger op de IJsbaan, en komt sinds vorig seizoen bij ons foto's maken. De flitsen op de baan kan je niet missen, de prachtige foto's op onze site ook niet.

En de mensen die we absoluut niet mogen vergeten te noemen:Maureen, Vincent, Martijn, Melinda, Paul, Elena, Paul, Yvonne, Tjitske, Tessa, Peter, Mari, Lukas, Anne Marie, Peter, Pieter, Bert, Sonja, Charlotte, Clara, Helonne, Marians, Lara, Aart, Marije, Monika, Marijke, Christa, Angeli, Diana, Remko en Marianne, Tom, Emile, Yarha, Maarten, Freek, Mieke,

Zonder onze juryleden was er geen IJskonijncup geweest!